Ny häst

Idag blev det klart. 6 åriga mandrake är köpt. Kommer hämta honom på söndag och kommer göra ett större inlägg om honom. Känns väldigt kul iallafall. Är riktigt glad och allt känns bara bra. Självklart är Wille kvar som vanligt!
Natti

Uteritt med små vild häst

Fan idag ramlade man av riktigt oväntat. Skrittar hur lungt som helst med Wille ute, och de prasslar till rejält i dikeskanten. Hästen gör 180 vändning och jag som sitter och halv chillar, glider runt med sadeln och ramlar av. Inget speciellt, men känt mig lite mör hela dagen då jag var på studentskiva igår och detta gjorde ju inte dagen softare. Tygeln gick av och var tvungen att gå hem 15 min för att byta tyglar.

Men sedan var vi igång och konditionstränade på fälttävlansbanan. Mycket galopp och en härligt känsla på Vår/sommar.


Tillbaka i sadeln

Igår trimmade jag Wille i ridhuset och det kändes kanon att vara tillbaka i stallet efter lite chill i 9 dagar i Åre. Vi övade övergångar och tempoväxlingar vilket kändes kanon. Medryttaren och mamma har gjort ett bra jobb med honom medans jag varit borta, som de alltid gör, Tack. Idag tänkte jag dra ut till fälttävlansbanan på runsten och galoppera om underlaget känns bra. Tänkte iallafall rida ut och galoppera på och få igång flåset inför de stora utomhustävlingarna. På fredag händer en kul och spännande grej också. Mer om det får ni veta senare. Jag håller tummarna :)

Ha en kanondag!

Snart hemfärd

Imorgon drar jag hem till sthlm och vardagen! Ska bli kul att komma till min lilla pålle också. Tror han haft det super skönt med min medryttare och haft kul. Är iallafall taggad på att komma hem, men lite synd att lämna Åre som vanligt. Men drar ju dit nästa säsong såklart. 

Tack för denna skidsäsong! Nu blire 100& hästarna :)

Chillar i Solen

Jaaa man ska inte klaga på en vecka i Åre. Lite semester från ridningen och skolan och allt hemma. Det är riktigt skönt att bah sitta på uteserveringarna efter skidåkningen och njuta av livet. Ladda upp lite inför tävlingarna och utomhussäsongen!

Hästens utrustning

Tänkte plocka lite favoriter bara. Vår Prestige sadel, är väll både till mig och hästen. Men det är en Prestige Arezzo som jag tycker är grymmt skön! Väldigt lyckat köp. Sedan vårat tävlings set med Schabrak och luva från RG Toprider. Röda med vita kanter. Mycket fint som passar bra med min röda tävlingskavaj.
CWD skydden är riktigt fina helt i läder och dem är väldigt bra för hästen. Wille kan få lite skav av vissa skydd så jag använder bara skydd helt i läder.
Dyon tränset som jag köpte i GBG horse show sitter perfekt på Wille och han tycker om det väldigt mycket.
Skydden fast mina är svarta
Sadeln

Min Utrustning

Sitter nu i bilen påväg till Åre och har inte så mycket att göra. Tänkte skriva lite om grejer jag använder. Hästens grejer får vi ta i ett annat inlägg.
Jag har alltid förskt att inte bara skaffa grejer i ett ända märke. Utan bredda lite för att inte så ut som ett märke.(det är en grej om man är sponsrad)  Jag har blandat me märken beroende på vad det är för användningsområde.
T,ex, har jag mycket ridbyxor i Whitaker för dem passar mig riktigt bra, Och jag har även pikeru och kingsland ridbyxor. Tröjer och t-shirts, pike tröjor är i olika märken, KL, Equipe, Pikeur, VM tröjorna, och lite andra kläder som jag köpt på vanliga butiker i stan och efter ett tag börjat ha i stallet. Man behöver ju inte bara ha speciella ridmärken i stallet. Jag tycker det kan vara kul att ha lite annat på sig i stallet som inte alla andra har.
Ridstrumpor är typ bara Equipe och Kingsland. Där är de i topp. Kingsland gör riktigt mycket och bra strumpor.
GPA ridhjälm och Lamicell den nya modellen, roeckle (stavas så?) ridhandskar. Har bara handskar i det märket. Outstanding på det!
Har kingsland jacka och en dunväst, och i lite andra märken som jag inte kommer på nu.
Jag har bara ridstövlar, Inga chaps. Tycker ridstövlar är det bästa för mig. Men måste måttbeställa alla då jag är så jävla lång. Har just nu ett par Nya helsvarta från Cavallo, de är mina bästa stövlar. Har även ett par Italienska Svarta med brun kant högst upp som är riktigt sköna. Väntar även på ett 3 par ridstövlar från Italien som är Helsvarta.
Kan även tillägga att jag har hela Agria collectionen för både häst och ryttare då min mamma bland annat jobbat där och skaffat sig kontakter som gjort att jag fotat lite i Agrias Prylar och i sin tur har det blivit så att jag fått gratis i stort sätt hela collectionen. Allt ni kan tänka er i shopen plus lite jackor och kläder som inte går att köpa också. Det tackar jag för Agria!
Ska tänka på om jag missat något.
Svarta Cavallo
Ungefär likadana men jag har snörning också. Annars är dem lika.

Påsklovet

Äntligen lov. Så himmla skönt och imorgon har jag markarbete träning vid 9 tiden, sen drar jag dirket mot Åre. Så får se om ja hinner blogga någon när jag är framme i Åre imon. Får se vare blir att skriva under veckan i Åre. Kanske en lite paus och me lite specialinlägg då och då. Vi får se. Eller vad tycker ni?

Ha ett super lov!

Träning för gammal tränare på lördag

På lördag ska jag återigen träna för min allra första hopptränare sedan privatponny tiden, Rickard Pahlin (tror det stavas så) Jag tränade för honom på Ågesta ridskola när jag hade egen ponny i ett litet privatstall nära Ågesta. Jag var väll mellan 11-14 år när jag tränade för honom. Och han har lärt mig riktigt mycket. Till det jag är idag i grunden. Tyvärr dog de ut när jag flyttade till Runsten och där fanns andra tränare. Plus Rickard bor i Gotland och kommer inte till Sthlm så ofta. Nån gång i månaden på kurs. Men tänkte ta upp kontaken igen efter många år och får se hur han kommer reagera:) Blir spännande.
Träningen kommer äga rum på balingsta.
Nu måste jag plugga!

Nästa tävling

Blir i Högbospelen ett meeting vecka 18. Blir ingen tävling innan, då jag ska vara i Åre ganska mycket under påsken. När jag kommer hem ska även 6-åriga Mandrake besiktigas. Kanske har en till häst efter påsk då. Hoppas:)
Högbo

Svar på intressant fråga

har du funderat på någon högskola med inriktning på hästar eller är det ett "vanligt" jobb du är ute efter? 

tycker du kan köra ett videoklipp när du rider och sen visa det på bloggen, vore kul!

Jag har tänkt gå någon högskolekurs på flyinge eller strömsholm, men kanske inte året efter gymnasiet. Utan försöka få lite mer kött på benet och fortsätta me tävlandet som young rider och kanske komma till någon duktig tränare och rida, träna, tävla. Men helt klart vill jag gå någon kurs inom häst också. Kanske till och med utbilda mig till hopptränare så småningom också. Skulle vara grymmt kul.
Jaaa får se till att bli filmad någon gång. Om ja inte redan blivit de av någon vän. Ska se vad vi kan ordna:)
Hubert

Dagen efter tävling

Jag brukar lägga upp en ganska soft dag för hästarna dagen efter tävling/tävlingshelg. De har redan jobbat på under tävlingen och för att ge de för mycket ansvar brukar jag ta det lungt på måndagen. Men jag tycker helt klart man ska rida igenom de lite. Vill samtidigt inte ge de för mycket krav dagen efter, utan låta dem smälta lite efter tävling. Brukar vara skönt för en själv också att chilla lite och ha kul med sin häst!
Idag skrittade jag ut i solskenet och sedan joggade lite i Paddocken. Den är riktigt bra nu och underlaget är perfekt. (var mjukt som fan förra året) men då var de också helt nytt underlag. Tar lite tid för det att sätta sig. Och nu är det klockrent.
Ganska soft att skiten är borta:)

Helt ok dag på jobbet

Riktigt jäkla skönt tävlingsväder. Kändes som en utomhustävling. Men var inne i Runstens fina stora ridhus. Vilket bra flyt arrangörerna fick till idag. Bästa inomhustävlingen på riktigt länge. Vilket tempo utan stress. Riktigt imponerad. Såklart hemmaklubben på hemmaplan. Så varför är jag inte förvånad?

Hoppade en 110 och 120. 4 fel i båda klasserna men grymmt bra flyt särskilt i 120 rundan. Kändes riktigt bra men en liten touch och en bom ner. 120 rundan var för övrigt en av de svåraste regionala banor jag ridit. Med 3-kombination och riktigt tekniska svängar. Men kändes hur bra som helst. Är taggad på utomhussäsongen som troligtvis invigs vecka:18 på Högbospelen. Åker till deras nationella meeting. Nu kommer det bli lite semester snart under påsklovet och 9 underbara dagar i Åre. Tror inte Wille klagar på det







Sola på hästryggen

Härligt underbart väder idag. Red ut en sväng med en stallkamrat på Runsten och vi lät hästarna springa en del. Båda vi ska tävla imorgon på Runsten så vi ville mest lossa igenom dem och inte ställa för mycket krav. Hoppas det går bra imorgon. Man vill ju inte underprestera på hemmaplan inför alla som står bakom en liksom. Jaja nu ska man väll träna lite och sedan ta det lungt och förbereda sig inför imorgon. Kanske vi ses?

Hare bra



Sovmorgon

Ah skönt att sova ut efter en natt med vännerna. var mycket trevligt. Snart ska jag åka ut till Runsten och fixa med Wille. Blir att rida ut, då det är ponnytävlingar idag och imorgon är det för hästar. Då ska ju jag vara med. Så det blir att rida ut en sväng, sedan göra honom fin inför imorgon.

Tagg Tagg :)


Svar på ett på frågor. Men fortsätt gärna fråga!

bästa ponnytjejen i hela vääääääärlden? =DDDDDDD


haha Känner inte längre så mycket ponnyfolk. Men Guapa Michelle Rodrigooooooo är bäst :)

hur mycket satsar du på ridningen och tävlandet? Är det något du har tänkt dig att jobba med dagligen senare? funderingar på att starta "eget" inom hästbranchen? är du intresserad av unghästar?

Väldigt intressant fråga! Jag kan väll börja med att säga, jag är villig att satsa allt jag har för en framtid som tävlingsryttare!. Jag har starka funderingar på att pyssla med ridning,försäljning,tävling,förmedling,träning senare. Jag går andra året på gymnasiet nu och får se vad som händer efter studenten. Helt klart är att starta eget en dröm. Kanske inget man gör när man är 19 och tagit studenten men helt klart på sikt. Kanske får börja som beridare eller liknande utomlands för att komma igång. Jag vill helt klart tävla vid sidan av hela tiden! Unghästar är ett måste för att lyckas i framtiden. Kan man ta fram egna hoppstjärnor tror jag man kan komma långt.

Skriv om din utrustning.

Kan absolut göra ett par inlägg nästa vecka om både mig och hästarnas utrustning.



Fortsätt gärna fråga!

 

 


ställ frågor till mig!


Träna Träna Träna

Soft dag i skolan som resulterade i att vi slutade vid 1-tiden och jag kunde ta tillfället i akt och ta bilen direkt till Runsten och rida. Det finns fan inget skönare än att bara dra och rida mitt på dagen en vardag. Kanske därför jag tror ja skulle trivas med hästarna som yrke. Men då kan man såklart inte bara glida runt, hårt slit!
Red iallafall och Wille gick fint. Galopperade mycket för att få igång flåset lite. Tempoväxlingar och igångsättningar. Snart kan man galoppera ute på fälttävlans banan vilket folk kan se att jag gör väldigt mycket ute på Runsten under sommar halvåret. Det ger hästarna en bra chans till en shysst utomhussäsong då galoppen ska bli större och starkare. Sedan tror jag både vi och hästarna älskar den fridfulla stunden på ett stort fält:)

Men som jag sa hårt slit! Nu när jag kommit hem tidigt är det dags för mig att träna min egen kropp också. Tror på Zetterman "modellen" väldigt mycket och jag som särskilt är 2 meter lång kan behöva extra styrka från sidan för att få den perfekta balansen och styrkan uppe på hästen. Idag är det mage och rygg som står på schemat.

Nyklippt fälttävlansbana på Runsten


Liten Tävlingsplanering

Jaaa nästa tävling är nu på söndag på Runstens regionala hopptävlingar. Har planer på att åka till Högbospelen regional-nationell vecka 18. Ett 4 dagars meeting. Kanske blir nån mindre tävling innan det också. Sedan är ju såklart Runstenhoppet v:23 på hemmaplan ett måste. 4-dagars meeting nationell. Måste ju försöka ta lite placeringar som hemmaryttare på hemmaplan:)


Vår fina hemmabana


Morgoninlägg

Shit vad trött man kan vara ibland. Aja är då tur att man inte ska till stallet idag. Tror hästen klarar sig bättre med medryttaren idag än med mig :) så ska komma på något roligt att skriva om ikväll.
Ha en jäkla fin dag alla människor!


Hubert

Flow asså!

Tjaa. Nyss kommit hem från Runsten. Varit där sedan 1 på dagen och ja, nu är man hemma sådär kl 9 på kvällen. Men härligt har det ju ändå varit. 2 pass för Pontus W och både ja och Wille är nöjda och belåtna. Mycket fokus på styrka och galoppen i markarbetet på förmiddagen. Mycket korta och länga galoppen i massa olika övningar. Sedan hoppningen gick strålande bra i en bana. Är mycket nöjd och nu får jag lite vila från stallet ett par dagar, då medryttaren ska rida måndag, tisdag.
Tycker jag och Wille är inne i en bra fas nu och jag tror det blir en bra tävlingssäsong. Taggar till inför Runstens regionala tävlingar nästa helg.

PW Kurs

Godmorgon! Ska snart bege mig bort mot Runsten och lär väll komma hem runt 8 ikväll. Är idag Pontus Westergren hoppkurs som jag brukar vara med på. Rider 2 pass. Ett markarbete på förmiddagen, och hoppning på eftermiddan. Hoppas det går bra.
Ha en trevlig dag!


Pontus W


Byte av stall på Runsten Gård

Det nybyggda stallet med 20 boxar står klart nu på Runsten. det är lite små fix kvar men man får börja flytta ner dit nu och Wille fick det idag. Vi har 2 boxar brevid varandra närmast sadelkammaren och groomen. Vi har ju 2 boxar då det ska komma in en till häst! Groomen är nästan helt klar och det blir skönt. Där finns hästsolarium, uppstallningsplatser och tvättstuga. På vintern kommer det vara helt uppvärmt i groomen vilket känns super!

Bilder på nya stallet kommer när det e helt klart


Pay and Jump

Tjaa, Sorry för mitt sena inlägg men har faktist haft fullt upp hela dagen. Kom hem för en halvtimme sen typ från Runsten. Det har varit pay and jump idag på min hemma anläggning och en jädra massa starter så mina klasser 110, 120 var sist. Jag hoppade runt 9-10 tiden på kvällen. Men vad gör man inte för att lyckas med sina älskade djur. Det var iallafall en väldigt trevlig bana, men svår tyckte många. Jag och mamma kom dit lite senare för att slippa vänta så länge, vilket resulterade i att jag aldrig kunde gå banan. Men det gick fint, vi nollade iaf 110 klockrent. Och hade i princip bara 10 min till nästa runda i 120. Var lite svårt att tagga om och få tillbaka rytmen igen. Men 8 fel och 2 slarvfel från mig i 120. Det är inget jag hetsar upp mig över såhär i början på säsongen. Jag var mest glad att han överhuvudtaget hoppade eftersom jag kom och fick slita honom från kvällsmaten. Duktig pålle!
Nån som ville se en bild på mig utanför stallet typ:)

RSS 2.0