Pantsulainen

Piia Pantsu min tränare var på runsten idag och jag var med på bara en häst. Wille kändes mest sugen och hoppade bra gjorde han. Lite segstartad idag då jag bara suttit på honom 2 gånger sedan jag kom hem från semestern. Men det slutade gott iallafall. Vi började med lite markarbete och trava på volt över upphöjda plankor. En mycket svår övning som kan tänkas lätt. Hästarna ska vara avslappnade och inte för stutsiga utan behålla traven och inte ta för stora steg över plankorna. Sedan gjorde vi det i galopp. Ett galoppsprång eller två. När jag och Wille skulle få in två fick vi kan kämpa. Men det gick med denna stora häst. Han är duktig han. Sedan började vi kontrolerat hoppa lite småhinder och tillslut en ganska lång och bra bana runt 120. Det kändes avslappnat och lungt.

Piias tanke bakom träningen idag var "komma igång inför inomhus säsongen" Jag älskar tränare som har en plan med varje lektion och inte bara ställer fram lite hinder och glor. Det finns alltid en baktanke vilket jag gillar och som även min andra tränare Pontus Westergren använder sig av också.

Att komma igång inför inomhus säsongen var typiskt svängar ur hörn mot hindrerna, Små tajta svängar, hindrerna kommer snabbt inpå varandra. Helt enkelt en perfekt förberedelse.

Tänkte göra en sista utomhus tävling på Märsta nästa helg med Wille och sedan drar vi igång inomhus och åker V: 37 med båda hästarna till Karlstad Horse show i 4 dagar.


Bye Bye snart utomhusbanorna. (Slippa regn iallafall)


Sjuk som fan

Shit vad jag är förkyld men det får ju inte påverka hästarna så mycket. Imorgon är jag ledig från skolan och ska sova ut sedan pallra mig till stallet och rida. Tänkte rida ut med dem en sväng och låta de få galoppera av sig mycket. Sedan väntar en bra Piia träning på onsdag.

Nu måste jag sova om jag ska orka rida imorgon.


Tillbaka!

Ja som det märkts har det inte varit någon direkt uppdatering på ett tag. Har varit på semester från Sverige och hästarna. Varit i Spanien och Magaluff med ett gäng kompisar och bara levt livet. Skönt att komma iväg lite från vardagen. Men känns kul att vara tillbaka och imorgon ska jag upp på hästryggen även fast jag är ganska sjuk och sliten efter resan. Min Medryttare har iallafall hållit igång hästarna under min vistelse utomlands och det ger väldigt mycket. Bara de får röra på sig. Det är naturligt, de vill röra på sig och samtidigt inte behöva tränas för hårt alltid. Bara också få leva livet. Nu är det dags för tävlingarna snart igen.





Uppehåll

Kan man väll kalla det för. Är mycket jobb, hästar samidigt som man ska umgås med vännerna. Jag skriver lite när jag kan i bloggen! Till hösten kommer det vara som vanligt igen.

RSS 2.0