John Hickey

Sorry för dålig uppdatering. Befinner mig nu Hos John Hickey elit ryttaren i Uppsala. Har praktik här i 2 veckor och trivs väldigt bra. Det jag gör hela dagarna är rider, rider, rider. John och jag håller ungefär igång 15 hästar per dag och det är ganska krävande. Det är allt ifrån Unghästar till hans finaste svårklass hästar. Har hoppat med flera utav de äldre och vilket scope och teknik de har.

Väldigt lärorikt här och John rider nästan alltid samtidigt och tipsar och förklarar mycket samtidigt som vi rider. Gå in på johnhickey.se och titta lite på hans gård och hästar, väldigt intressant.

Karlstad Nästa

På Torsdag åker jag och hästarna mot Karlstad och tävlar. Kommer hem på söndag. Känns som de är i bra form iallafall och jag är taggad som vanlig.

Planering Planering

Nästa vecka åker hästarna och jag till Carlstad Horse show och tävar under helgen. De känns bra och ska hoppa för Pontus Westergren på söndag.

Sedan ska jag till John Hickey i 3 veckor under min praktik och rida rida rida. Hästarna blir kvar hemma med medryttaren och jag åker hem och rider de på helgerna då det inte är så långt från John då han bor i uppsala. Ska bli väldigt spännande och lärorik som vanligt.

John Hickey. En galen Irländare som ibland hoppar lite utan sadel också. Kanske kan lära mig ett och annat trick.

 


Märsta ridklubb levererar

Ja idag har man varit i Märsta som så många gånger förr. Det är en väldigt populär tävling som drar till sig stora startfält. Tror det startade runt 400 starter idag under den regionala dagen. Igår på den lokala vet jag ej. Men en sak är klar. Deras tävlingar växer och jag väntar bara på när dem börjar med meeting. Ända sedan de byggde sin stora tävlingsbana med sand har den blivit riktigt populär. Älskar att hoppa på stora fina sandbanor. Känns så skönt att slippa tänka på gräsbroddar och hårt gräs. Men en riktigt fin gräsbana är svårt att slå.

Till dagen startade jag bara Wille i en 120 tidshoppning. Hade ganska bra tempo och fick ett ner. En bra runda av hästen. Felet tar jag på mig och nästa tävling är i Karlstad om 2 veckor. Är ett stort meeting och första inomhustävlingen efter sommarn. tar med mig båda hästarna dit i 3 dagar.


go go go Strömsholm

Imorgon åker jag med en del klasskamrater till Strömsholm och spanar in lite 4 åriga hästar och kvalitetsbedömningen. Ska bli kul att se framtidens stjärnor i Strömsholms röda fina ridhus. Kanske ses där!!

RSS 2.0