Jobb

Åker och jobbar i småland 3 dagar. Hästarna får käka lite gräs och gå i skrittmaskinen ett par dagar! Tror inte de klagar för mycket över det!

Sommar rush

Just nu har hästarna lite av en lugnare tid. De rids lika ofta men mer i skogen och mindre hoppning. Tänkte inte tävla på ett par veckor nu och 12 augusti åker jag utomlands med kompisar i en vecka. Nu får de lite mer tid att galoppera utomhus och få upp motivationen väldigt mycket inför hoppningen. Det är minst lika viktigt att rida ut tycker jag. Jag är inte en sån människa som sitter fast i ridhuset året om. Man vill ju komma ut och njuta lite också!



Stockholm

Ja ni har fått läsa lite om min tripp till Skåne men nu är jag tillbaka i sköna Stockholm och hästarna är hemma på Runsten. Det är väldigt skönt och de har fått ett par extra vilodagar nu i veckan. Vilket både jag och dem uppskattat. Just nu tänker jag lite på nästa tävling. Åker till magaluf i Spanien med några polare vecka 32 och ska försöka klämma in en tävling vecka 31. Vi får se vart jag hamnar. Hur har er sommar varit? gjort någor speciellt med hästarna? kanske varit på någor ridläger. Någon som varit på ridläger Vedbände i småland?
Runsten <3

Tävlingen

Vi avslutade andra veckan i Skåne i Blentarp och Henriksdals ryttarförening. En väldigt fin och ny anläggning jag gärna åker till fler gånger. Mandrake placera sig i sina klasser som var upp till 120. Jätte duktig och Wille gick runt sina banor ok men rev ett par i båda klasserna. Vilket jag tyckte kändes lite i luften, då han kändes lite trött efter Flyinge. Så strök honom sista dagen för att inte ta ut honom så mycket. Sedan efter 3 tävlingsdagar där körde vi hem hästarna. De har nu instalerat sig igen på hemmaplan och man ser att dem känner sig hemma nu på rikig.

Flyinge lägret!

Efter Falsterbo Horse show gick lasset mot Flyinge bara några mil från Falsterbo! Där jag och ett gäng från Stockholm skulle ha kurs under 4 dagar för Piia Pantsu. Jag tränade varje häst 1 gång om dagen och vi gjorde allt från dressyr till banhoppning. En väldigt bra kurs som hjälper mig att lägga upp fortsatta träningen för hästarna. Piia var väldigt nöjd med både min och hästarnas insatts. Vi hoppade mycket vattenmattor hos Piia och det är väldigt bra. Det är en sak många glömmer. Vi hoppade från små till stora mattor som är över 2 meter långe. Väldigt nyttigt vilket som också gav kvitto under tävlingen där det var väldigt mycket vattenhinder med. Utan några problem så hoppade hästarna det bra på tävlingen!
Att bara vara på Flyinge och träna är en upplevelse. Det är verkligen ett hästcentrum och jag tipsar alla er att om ni har vägarna förbi, åk in och bara titta på denna anläggning. Ligger strax utanför Lund. Det är en upplevelse.

Back in Stockholm

Tillbaka i huvudstaden efter 2 underbara veckor i Skåne. Har varit runt på 3 stycken olika delar och äventyr under veckorna. Tänkte först börja med Falsterbo där allt började!
Jag åkte med hästarna till Falsterbo då de ska till flyinge och träna efter falsterbo horse show. Men de tar vi sedan.  Såklart tittade jag på hästhoppning i världsklass, gick runt all shopping och festade med goda vänner. Jag brukar även stå mycket på framhoppningen i Falsterbo och studera mycket vad ryttarna verkar göra för att komma in på banan förberädda på bästa sätt. Jag försöker lära mig mycket hela tiden. På kvällarna var det mycket nere vid campingen "fest campingen" där jag har vänner som campar varje år under hästveckan. Det är mycket trevligt och nätterna brukar sluta på Falsterbos stora Klubb Strandbaden där flera hundra dansar runt hela nätterna.
Trevligt och jag kommer såklart finnas på plats next year. Imorgon berättar jag mer om träningslägret på Flyinge! hare...
Falsterbo

Tiden går fort när man har kul

Jävlar vad jag haft dålig tid för att blogga nu! Jag har tävlat nu ett par dagar i Henriksdal i Skåne efter mitt träningsläger i Flyinge. Åker hem imorgon och sedan ska jag skriva lite om veckorna här i skåne. För er som är nyfikna så har Mandrake placerat sig i sina unghästklasser upp till 120 Jätte nöjd. Wille kändes lite trött efter flyinge lägret och har rivit lite. Så skippar sista starten med honom imorgon och åker hem tidigt istället mot Stockholm. 60 mil framför mig JIPPI!!

Flyinge!

Ja nu har Falsterbo horse show nått sitt slut och igår kväll åkte jag med hästarna direkt till Flyinge Kungsgård. Härligt och väldigt vackert ställe. Vi är ett gäng från Stockholm och Småland som är här och har träningsläger för Piia Pantsu och hennes man och hans pappa. Idag var det Jan Jönsson som vi hade markarbete med och jag red båda hästarna i 2 olika grupper. Bra start på veckan och det kändes kanon med båda faktist. Imorgon tror jag vi ska hoppa lite vatten vilket behövs för Mandrake. Han är lite tittig men lär sig snabbt.
På torsdag åker jag vidare till Henriksdal Summertour med båda hästarna. Vi tävlar där i 3 dagar från fredag-söndag.
Kommer skriva lite under veckan vad vi övar på och lite övningar ni kan göra hemma!

Falsterbo!

Vilken härlig tid på Året. Träffa folk, titta på fina hästar och grymma ryttare, festa lite och bara ha semester.
Idag var det nationshoppning och Tyskland vann med Ludger i täten. Sverige på delad andraplats tillsammans med Frankrike som även där hade med sina toppryttare. Bland annat Europa mästaren Kevin Staut.
När tävlingarna är slut ere annat som också gäller. För er som är här så kan man alltid förfesta nere på festcampingen brevid strandbaden. Och när ni vill iväg till dansgolvet och bara köra på så är det Strandbaden som är outstanding. Ni hittar mig där de flesta kvällar resten av veckan!
Hare bra ciaooo

Runsten vilar

Efter evenemang efter evenemang så är det just nu 100% lungt på Runsten Gård. Och det märks att det är Falsterbo och semester för de flesta. Många har redan dragit mot Falsterbo misstänker jag. (Jag åker på onsdag), andra är på semester. Det är en skön tid att vara i stallet och rida faktist. Man slipper trängas och dela på saker och kan bara göra precis som man vill i princip. Sen är det alltid någon rolig där man kan snacka med.
Sen är det iofs kul att Runsten är en gård full med aktiviteter. Love it!!

Varmt Varmt Varmt!

Men man ska ju faktist inte klaga? Är det kallt så klagar vi svenskan och är det för varmt klagar vi. Hur ska vi ha det? Är höst och vår våra årstider eller? Iallafall så har hästarna haft det lungt senaste 2 dagarna. De gick hårda markarbetspass i slutet på veckan och nu under helgen tar dem det lungt och blir lite ridna av min medryttare. Tänkte presentera henne i ett inlägg snart.
Glöm föresten inte min egna falsterbo special här som drar igång på bloggen på torsdag då jag är framme i Falsterbo!!
Saknar snön?????

Falsterbo special!

Snart är det årets riktigt stora häst fest. Falsterbo horse show drar igång redan imorgon med lite kval och grejer. Jag kommer åka ner tidigt på onsdag, så jag kan börja titta på Torsdag, när världsstjärnorna börjar tävla! Jag kommer under mina 4 dagar ha Falsterbo tema i bloggen. Tänkte att det skulle innehålla lite uppdateringar för er som inte är där. Så ni kan följa med här och se vad som händer och kanske få reda på lite roliga händelser. Tänkte även för er som är där tipsa om ställen jag bland annat kommer hänga på under kvällar och dagar och vilka klasser man absolut inte får missa!!!! Hoppas ni kommer vara i Falsterbo för det är sjukt kul!
Jag i Falsterbo Horse show 2010

RSS 2.0