Så himmla najs

Oj Vad skönt det var på något sätt att glida till stallet och rida hästarna idag. Ni vet, mycket plugg inför sommarlovet. Även om det börjar lätta lite. Har 2 prov imorgon sen är det bara chilla tills avslutningen. Längtar!!! Iallafall då det känns som att man är nära mållinjen men är så jävla trött, då kommer hästarna och gör att man orkar på något sätt. skiner upp gör man och det är härligt. Jag red ut med Wille och det kändes bra. Han var busig som vanligt men lydig samtidigt. Riktigt fint. Mandrake blev riden på fälttävlansbanan och han fick galoppera av sig lite inför imorgon.
Imorgon kommer Piia igen och båda hästarna ska jag hoppa efter varandra. Kommer bli bra och få lite handledning av Piia. :)
Summer!

Lyckad helg

Väldigt glad över ett bra jobb från oss i Kadrilljen. Det har varit regn, busiga barn längst banorna och ja allt möjligt. Men ändå har vi klarat oss och gjort ett bra jobb. Härligt alla och tack för en rolig vecka.
Och tack till skolhästen Dexter som jag haft hela tiden. Vilken kanonhäst, jag gillar honom väldigt mycket.
Nu tänkte jag återgå till mina hoppsadlar en bra lång tid innan jag sätter mig i en dressyrsadel igen :)

Hoppryttarens motto. "ingenting är omöjligt"


Första dagen

Gick bra idag på kadriljen tycker jag. Jag fick ett bra flyt med Dexter och jag kom ihåg vägarna hela tiden. Dexter gjorde väldigt bra ifrån sig och han kändes enormt mycket finare än på träning faktist. Väldigt kul och hoppas på en kanondag imorgon också:)

Red sedan Mandrake på kvällen och han var super duktig. Utvecklas hela tiden. Och en annan sak så har nästa helgs tävlingar i vetlanda blivit inställda. För få anmälda tydligen. Så Mandrake kommer gå på ryttarstadion nästa helg och helgen efter det går Wille i Märsta. sen går båda under Runstenhoppet:)

Tomorrow is the day

Eller rättare sagt i helgen. Hela veckan har vi övat. (Inte så mycket tid egentligen) men det funkar för att visa upp inför folk och familjer. Tror de flesta presterar när det väl gäller:) Det ska iallafall bli intressant och jag hoppas ni finns där och tittar. Skulle vara kul med lite läsare på plats och fota eller liknande.

Det är både Lördag och Söndag. Mellan 10-14 tror jag varje dag. Vi rider programmet 2 gånger per dag. Första är cirka 11 tiden, och andra vid 1-2 tiden skulle jag tro. För att ta er till Berga Gymnasium kan ni söka på Berga Gård/västerhaninge på SL.

Wish me luck

Hårdträning inför Bergadagarna.

Vi fortsätter att träna på kadriljprogramet varje dag efter skolan denna vecka. Min medryttare är så himmla bra och duktigt och tar hand om mina hästar hela veckan. Men igår var jag där och trimmade båda hästarna lite. Det kändes bra att få känna lite på dem! Red när det var värsta ovädret och strömmen gick. Men den kom tillbaka snabbt som tur var.

Men i helgen ska jag rida ut lite med mina hästar på eftermiddagarna. Då jag rider på Berga mellan 10-14 lördag och söndag. Hoppas någon tittar förbi, och isåfall är det bara hojta till:)


Nya ridstövlar

Mina nya ridstövlar från Italien kom i veckan och har ridit med dem ett par gånger. Känns väldigt bra. Beställde dem av Alex´s boots under Göteborg Horse show. Har ett annat par från dem sedan tidigare och jag gillar märket. Ett bra tips för er som vill måttbeställa Ridstövlar. Deras priser är inte dem värsta kan jag säga.


Liknar Mina Cavallo stövlar som är på bild.

Programridning på Berga

Som sagt är det hårdsatsning inför Bergadagarna i helgen. Jag är lite extra ledig från mina egna hästar och satsar på att träna efter skolan på Berga och att få in de sista inlämningarna inför sommarlovet. Shit snart sommarlov!! Jag verkligen längtar och har mycket planerat med hästarna som är spännande. Men det tar jag upp i bloggen när det är lite mer summertimes. Så missa inte det.

Jag red idag den hästen jag ska ha på Bergadagarna. Dexter som jag känner ganska bra och har ridit ett antal gånger innan. Vilket bara är bra, vi hittar varandra bra och det är bara finslipa vidare med honom. Jag hoppas det blir bra. Jag ska tydligen rida först i kadriljen och det känns lite extra spännande då. Utmaning är något som ger mig en kick, och det behövs för att jag ska prestera.

Missa inte Bergadagarna 28/29 maj på Berga Naturbruksgymnasium i Västerhaninge. Mellan 10-14 båda dagarna! Varmt välkomna.


Fullt ös helgen ut!

Har varit mycket förutom hästarna denna helg så har haft väldigt lite tid vid datorn. Men en sumering av helgen skulle jag kunna dra. Har tränat lite vattenhinder med Hästarna och de börjar slappna av mer och mer vilket Piia säkert tycker blir bra :) Annars får jag skäll. Det har även varit kondition och styrka ute i skog och mark för hästarna vilket de även uppskattat. Mandrake är på hugget hela tiden ute och bockar en del men ofarligt än så länge iallafall. Har haft en grym helg i stallet och denna vecka ska jag vara på Runsten ganska lite bara för att hinna rida på skolan och träna inför helgens uppvisning under Bergadagarna. Ser fram emot det och hoppas det blir en super helg.

Hoppas ni haft en bra helg!




Bergadagarna börjar närma sig

Idag ska jag inte till Runsten och rida hästarna. Utan det fixar medryttaren. Men däremot ska jag rida på skolan idag med 7 andra tjejer. Och vi 8 ska öva in ett kadrilj program(tror det stavas så)? Vi ska visa upp det på Bergadagarna nästa helg 28-29 maj. Vilket ska kli kul. Jag ska rida en skolhäst som heter Dexter, som jag ridit ett antal gånger och trivs bra med. Vi kommer bra överens och jag hoppas han blir lite taggad idag :)
Det känns lite kul att vara en av de 8 utvalda att få rida under Bergas kanske roligaste helg på året.

Rida på skoltid

Jag drog idag vid 9 till stallet, då jag varit i ladugården mellan 05:30 till 09:00. Sedan har jag rast till 13:30. Jag passade då på att rida en häst så jag slapp åka dit ikväll. Jag joggade Mandrake lite och Medryttaren rider Wille senare idag.
Igår var det Piia Pantsu träning för båda hästarna. Mandrake var det första gången jag hoppade med för en intstruktör och han fick många bra kommentarer från Piia. Han skötte sig väldigt bra och hoppade allt utan att blinka. Även fast han var den "yngsta " i gruppen. Wille tuffade på som vanligt och inga konstigheter. Kändes riktigt bra och alltid lika lärorikt att hoppa för käraste Piia. Tack Piia och hästarna!





Trimma inför träning

Idag fick hästarna gå lite kortare pass men intensivt. Båda ska hoppträna utomhus på gräs imorgon för Piia Pantsu. "Hoppas det inte kommer monster regnskurar då". För då blir jag inte glad. Ska iallafall bli kul. Lär mig alltid så himmla mycket av Piia. Hästarna kändes iallafall fina idag och jag hade det mycket trevligt i stallet idag efter en dag i traktorn på skolan. Kände mig stel men efter ridpassen mjuk och rörlig även jag. Effektivt.


Piia

Helt vanlig söndag

Även om man är trött efter en helg ska alltid hästarna gå först. Visst? Red båda idag. Mandrake fick jag trimma lite i ridhuset och han känns bättre och bättre för varje gång ja sitter upp. Trivs verkligen med hästen. Hopptränar honom för Piia Pantsu på onsdag, samt Wille. Wille fick en lugn ritt och vi drog förbi en av gräsbanorna för att hoppa lite på lilla vattengraven. Han måste slappna av mer vilket han gjorde mot slutet. Så Piia inte skäller på mig på onsdag.

Bemöt hästen som du själv vill bli bemött

Alltid tänkt på att det är väldigt många som skriker åt sina hästar hemma i stallet. Allt för att de ska lyssna och uppföra sig. Men är det bästa sättet? Jag själv skriker inte till mina hästa, och jag märker snabbt att om någon gör det åt dem blir de så uppstressade och förstår ingenting. Tror att man bestraffar dem. Jag föredrar den lugna vägen att komunicera med hästarna. Bli deras vän som de kan lita på. Tror det går snabbare också. Man får ju trots allt tänka på att vi valt att ta hand om hästarna på detta sätt och kanske ha lite förståelse för deras beteende ibland.
Ta hand om din häst väl!

Knazig och rolig uteritt med Michelle

Michelle följde med mig igår till stallet för att rida Wille. Vi drog först förbi till lyckås och sedan bar det av mot Runsten. Hästarna var taggade i sina boxar när vi kom och det kändes som att det skulle bli bra. jag red Mandrake och Michelle Wille då alltså. Vi tog en av mina vanligaste rundor på Runsten som är väldigt bra och väldigt fin. Miljön och lite solnedgång var väldigt vackert och det var väldigt trevligt.
Tack för hjälpen Michelle!
Idag ska jag ut och Trimma lite på banan och träna lite vatten med hästarna.
Jag och Mandrake, Foto: Michelle
Hahaha Knazzzigt kul.

Skogsmulle

Idag var det dags för att släppa loss all press och träning. Ut med Wille i skogen och låta honom göra lite som han vill. Känner verkligen hur glad han blir och känner lycka. Det gör att man själv blir nöjd att hästen verkar trivas med livet som tävlingshäst. Efter en timmes uteritt kom vi tillbaka och sadlade om för att Mandrake skulle också få sig ett pass. Men blev ett lungt ridpass i ridhuset med lite lösgörande och lite markarbete på några kryss, för att han ska släppa efter lite. Galopperade mycket för att jobba på flåset. Det är kul at han är rätt stark för att vara 6 år och det känns säkert inför tävlingarna som snart står framför honom och mig. Längtar till att få debutera honom.
Kommer "inte" sakna snön på ett tag.

Vilodag

Idag är medryttaren i stallet och rider någon häst iallafall. Är trött efter tävlingshelgen så ska sova tidigt.
Kan också säga att nästa tävling med Wille blir troligtvis Vetlandas Nationella meeting Vecka:22. Mandrake går pay and jump på Runsten Vecka:21 och sedan går båda hästarna på Runstens Nationella meeting Vecka:24 såklart. Blir träna mycket inför meetinget på hemmaplan då man måste prestera lite inför klubben.

Markarbete och strålande sol

Sov ut idag efter Högbo och det behövdes verkligen. Ser snabbt vilket härligt väder det är ute och det gör en på bra humör och taggad till dagens uppgift. Jag och mamma drog till stallet och fixade och jag red lite markarbete med Mandrake. Även idag hade han en väldigt fin framåtbjudning och var taggad på att hoppa lite. Vi hoppade lite bågar och fokus var landa i rätt galopp. Han gjorde det utmärkt och vi hoppade en studds på några kryss efter varandra för att öva lite på kvickheten. Han är väldigt duktig och stark för att vara så stor. Riktig framtidshäst. 

Wille hade vilodag efter Högbo och han såg ut att njuta i hagen.

 


Hemma

Sitter nu hemma i Hammarby sjöstad och tar det riktigt lungt. Hoppade sista klassen runt 8 i morse och det gick fint. Var en 120 tidshoppning där jag och Wille nollade och hamnade precis utanför placering. Men en riktigt bra avslutning på meetinget och det känns som att Wille är i riktigt bra form. Bara en bom ner på hela meetinget och det känns lovande inför nästa tävling.

Vi åkte hem efter klassen och var på Runsten runt strax innan 3. Så jag red Mandrake lite och han var pigg och hade bra bjudning. Nu får vi se vad resten av kvällen hamnar:)


Lugn dag

Eftersom det blev ändringar på klasserna så hoppade jag 2 klasser igår och ingen idag. Blir upp tidigt imon och hoppa 120 klass vid 8 tiden sen köra hem till Runsten. Ska rida Mandrake imorgon med innan jag åker hem. Blir skönt med hela söndagen hemma innan det är skola igen!

Högbo spelen 2011

Haft en bra första dag. Kom igår kväll hit och ställde in allt och packade upp. Idag har vi hoppat 2 klasser. dubbelnolla och placerad i 110, andra klassen 120 4 fel i omhoppningen på sista hindret. Alltid lika "kul" att riva sista hindret i en omhoppning. Men Wille har gjort riktigt bra ifrån sig idag. Mycket kraft i språnget och en riktigt positiv inställning till uppgiften. Det ska bli skönt att sova ut imorgon och ta det lungt. Hoppar nästa klass på lördag.
Mandrake är kvar hemma på Runsten och medryttaren kolla till och rider honom lite.
Högbo

Dubblisch

Hemma efter en dag i stallet med pissväder. Kom till Runsten vid 3 tiden och fixade allting. Sedan var det rida båda hästarna och det gick fint. Marre  var duktig och jobbade med tempoväxlingar. Kör inte ihjäl honom i början, då vi måste vänja oss med varandra lite. Wille var sjukt fin idag. Bra jobb av medryttaren igår!!! Han var mjuk och fin som en boll:)

Känns toppen inför Piia träning imorgon och sedan åka på kvällen mot Högbo och en tävlingshelg. Taggad? "yeah"
Han är verkligen i bra form. Hoppas även på det på hoppbanan också. Skulle vara så kul.


Wille

Godkänd första ridtur hemma!!

Idag vare första ridpasset med Marre på runsten och det kändes bra. Min Medryttare red Wille så vi skrittade ut med hästarna först sedan red vi i ridhuset nästan en timme. Wille såg väldigt fin ut och det är kul att hon gillar att rida honom. Eventuellt ska hon hoppa upp i sadeln på Marre när jag är i Högbo i veckan och tävlar. Marre kändes pigg och fin. Väldigt duktig för att vara 6 år. Nytt ställe och ny ryttare men no problemo. Kanonhästar idag helt enkelt.

Öven tränat lite idag innan jag drog till stallet för att hålla formen själv:)

 


Mandrake

Heter min nya häst. En stor vallack som är 6 år. har gått några felfria 120 som 5 åring och det känns som att det är en lovande framtidshäst för mig. Jag och mamma var och hämtade honom idag och nu står han brevid Wille som blev glad över att få en ny boxgranne. De verkar redan gilla varandra och lär fästa sig mycket till varandra när man åker och tävlar me dem.

Imorgon blir det premiärturen på hemmaplan på Mandrake "Marre" och det blir spännande. Annars idag har jag duschat Wille och fixat med honom inför Högbo nästa veckan. Vi åker på onsdag och det ska bli skönt med stor fin bana att tävla på.

 


Här har ni då igen Marre!


RSS 2.0