Ledig dag

Medryttaren rider Wille idag vilket är skönt, då jag ska hoppa pay and jump imorgon väldigt sent på kvällen. Det är riktigt många som ska hoppa imorgon på Runsten. Tror jag kommer hoppa runt 910 på kvällen ståre på hemsidan. Bara ta smällen och göra det. Ibland får man ta i för att komma någonstans och en dag lyckas:) Så jag bangar inte. Så lär inte orka med så mycket annat imorgon kväll om ja kommer hem vädligt sent. Sedan tagga till inför hoppkurs på söndad. Verkar bli en bra helg fan:)

Taggad för lite hoppning!

Händelserik helg

Fredag: Pay and jump med. 110,120.
Lördag: Ta det lungt rida ut en sväng tror jag.
Söndag: Hoppkurs hela dagen för Pontus Westergren, 2 pass under dagen. Blir riktigt kul och längar. Var ett tag sedan jag hoppade för honom sist.
Näää nu blire ta o sova lite.

Träning vid sidan av hästarna?

Som ni märkt gymmar jag en hel del varje vecka. Brukar köra 2-3 ggr i veckan och till de gör jag situps och armhävningar hemma varje dag. Jag går lite efter Alexander Zettermans teori. För att platsa i den nya moderna hoppvärlden är en tränad kropp vädligt bra. Kondition och styrka gör ju faktist att man själv blir stadigare och orkar ha en bätre sits. Sedan är det ju inte dumt att vara lite vältränad också. Det kan ju knappast tjejerna klaga på?:)
Att klara av att jobba inom hästbranchen idag tror jag man har stora fördelar med att ha en välbyggd kropp. Så nu ska jag fortsätta med min dagliga träning efter dagens ridpass i stallet.

Promenad till solnedgången.

Åkte ut till Runsten idag efter att jag gymmat på skolan med lite vänner. Jag ställde in Wille i skrittmaskinen medans jag fixade allt annat i stallet. Vi avslutade med en promenad tillsammans innan jag åkte hem, vilket var hur mysigt som helst. Kvällarna i stallet får en att slappna av så mycket ibland. Inför en lång vecka i skolan och matteprov framför sig så behöver man komma till stallet känner jag. Kanske därför jag just vill hålla på med hästar på heltid efter gymnasiet?
I Have a dream!

Hästar jag haft under de senaste åren.

Jag tänkte presentera lite stora hästar jag ägd eller haft ansvar för under en längre tid. Ponnysarna får vi ta en annan gång.

Min första egna stora häst Rollo e:Robin Z. Jag var 14 år när mamma köpte honom och vi ägde honom i cirka 3 år innan vi fick avliva honom. Han var en äldre läromästare och vi tävlade upp till och med 120 klasser. Tyvärr hade han ofta små skador vilket försvårade tävlingssäsongerna med honom.

 

under de sista Åren med Rollo red jag samtidigt en till häst, Wintermute en fin skimmel som jag hade som foderhäst under en vinter. Vi hade precis flyttat Rollo till Runsten och kom i kontakt med ägaren till den hästen som också stod på runsten. Ägaren skulle utomlands en längre tid och jag fick ta hand om hästen:)

När vi kände oss klara med Wintermute, fick jag ett nytt erbjudande genom min tränare. Att få en ny foderhäst att kunna tävla och ha kul med. Hubert E:Robin Z som jag hade samtidigt med Rollo också. Det var under denna tid med Hubert i avlivade Rollo:( Hur som helst så tävlade jag och Hubert upp till 120 klasser och nu för ett par månader sen lämna jag tillbaka honom då han är ganska gammal och jag vill ha hästar för lite större klasser.

Nu befinner vi oss i tiden jag är i idag. Willomaar 8 år. En häst jag hoppas ha många år, och uppleva många framgångar med. Han är bäst helt enkelt <3

 
Foto: Michelle Lundh

Eventuellt en 6-åring vid namn Mandrake på g till stallet. Vi får se helt enkelt:)


Provridning av en till häst.

Idag var det att gå upp tidigt för att provrida en häst i Enköping vid 09:30. Mandrake "Marre" är en 6-årig valack som tävlat upp till 120 klasser som 5-åring. En väldigt trevlig häst som jag tyckte mycket om. Han var väldigt fin och hade ett bra temperament. En väldigt stor häst, upp mot 178 tror jag vi kom fram till. Men inte klumpig alls att rida vilket var viktigt tycker jag. Han taggade verkligen till lite mot hinder och hade alltså en fantastisk bjudning till att hoppa. Jag kände faktist att detta skulle bli bra. Så nu ere mycket diskussioner med ägaren om kanske ska köpa honom osv. Vi får se om ett par dagar om vi är en häst rikare:)




Helg, Helg, Helg!

Ja är det inte underbart med fredag och början av en helg. Särskilt när man haft prov och redovisningar under veckan. Detta behövdses verkligen känner jag. Idag var jag faktist också ledig från skolan. Sov ut och sedan drog till skolan me bilen, (ja jag har körkort) för att käka lite lunch me vänner, sedan drog ja direkt till runsten och trimmade Wille i ridhuset över lite bommar. Jobbade mycket med att korta upp traven och galoppen. Han skötte sig väldigt bra och efter passet blev det att fika med lite trevligt folk i stallet.

Imorgon ska jag iväg på lite roligt äventyr till Enköping. De får ni veta mer om imorgon när jag är hemma igen.
Trevlig helg på er!




Hubert som jag haft under 2010 men lämnat tillbaka till ägaren.

Nu är Våren här på riktigt?

Jaaa denna vecka har ju varit en bra vecka då man känner skillnad med vädret. Sjukt efterlängtat faktist. Vilket jag säkert inte är ensam om? Idag har jag iallafall tagit tillfället i akt och ridit ut med Wille. Kom till stallet tidigt idag då jag slutade rätt tidigt i skolan. Brukar försöka rida ut en sväng dagen efter en hård hoppträning, Wille älskar det. Han var pigg och på hugget, så det vara bara njuta och lyssna på lite musik i ena örat. Jag brukar lyssna på musik nästan varje gång jag rider, något jag börjat med för ett år sedan tror jag. Det gör mig avslappnad och lite extra motiverad till ridning. Hoppas ni också får en härlig dag i stallet!

Slänger in en bild på Wintermute "WM" som jag red under 2009


Tack för idag Piia Pantsu

Som sagt så vare Piia Pantsu träning idag på Runsten. Jag och Wille var såklart med som vanligt och det gick väldigt bra faktist. Vi började passet med lite uppvärmning och lite galoppombyten vid ett par bommar, mest för att komma igång lite. Vi värmde upp lite på en gymnasikhoppnings linje också vilket kändes bra då Wille hoppade upp sig väldigt bra och med ett shysst scoop. Som vanligt jobbade jag extra med att ha Wille uppmärksam och kvick, då det är en stor häst och han får inte bli för lång för att tappa kraft i bakbenen. Det är något jag får höra av Piia jämt :) Men det har helt klart blivit grymmt bättre sen i sommras när jag fick honom.

Vi började hoppa lite linjer och kombinationer som lite förberedelse inför banan vi alla skulle hoppa på slutet. En ganska soft bana med olika kombinationer, linjer och roliga hinder med vattenmattor och ett hinder som var en mur. Inget jag och Wille har problem med som tur är. Han är väldigt cool med sådant. Den avslutande banan gick bra och Piia var nöjd:)




Piia Pantsu och hennes första häst just nu Cool In

Hoppträning på G

Imorgon är det dags för Piia Pantsu träning igen på Runsten. Piia kommer från Skåne till Runsten varannan vecka och jag är alltid med. Tycker hon är grymt bra att hoppa för. Lär mig riktigt mycket och det är skit bra för hästen. Är riktigt taggad inför imorgon.

Jag och Wille Falsterbo Horse Show 2010


Vilodag är riktigt skönt

Efter en lång helg med förberedelser och tävling är det faktist lite skönt att vara hemma 2 dagar efter skolan. Medryttaren Tar hand om Wille och ska rida honom. Det passade väldigt bra då jag har ett par prov denna vecka jag kan behöva kolla över lite extra. Man vill ju inte göra dåligt ifrån sig, då skolan är viktig även om det är hästarna som gäller till tusen:)

 


Bilder från dagens tävling.

Tjenare, Michelle skriver här. Lägger in bilderna på Axel och Wille som jag fotade idag på SRK!


och så har ni även två bilder på lilla jag och willomar xD

Tävling på Södertälje

Ja Idag var säsongens första tävling med Wille. Vi körde igång lungt med bara en 110 vilket jag tycker är trevligt för hästen. Vi hade även fint sällskap av Michelle och hennes vän Emelie:) Iaf så hoppade vi fram och det kändes kanon och han hade bra koll på allting. Väl inne på banan hoppar vi första hindret bra och mot andra kommer vi bra men vet inte ritkigt varför han river. Han landar i fel galopp och tappade balansen lite, vilket gjorde det lite svårt för mig eftersom nästa hinder kom på böjd linje med ett speciellt antal galoppsprång. Hur som helst så rev vi nästa hinder också men hittar balansen och avslutar resten av banan bra! 8 fel och inte helt nöjd men men. Man får försöka att inte sätta för mycket krav på sig i början på säsongen. Vi kommer igen jag lovar.


Michelle fotade även , så bilder kommer lite senare.


gammal bild på mig efter tävling med min förra häst rollo i transporten :)

Trimma trimma.

Ja idag var det trimma lite smått i en halvtimme för att få fram en bra känsla inför imorgon, och att han är uppmärksam. Vi skrittade ut en sväng först och sedan arbetade 30 min i ridhuset. Vi galopperade över ett par bommar och flyttade lite för skänkeln för att få honom så mjuk som möjligt. Wille kändes riktigt bra tycker jag och hoppas det sitter i tills imorgon.

Resten av kvällen ska spenderas lite me morsan och planera lite! Sedan ikväll ska ja lira bandy med lite kompisar.



Helgens Planering!

Lördag: Tänkte dra ut snart och rida Wille samt packa och tvätta lite grejer inför tävlingen imorgon. Vi hoppar en lugn 110 imorgon och sedan nästa tävling V14 på hemmaplan, Runsten går vi igång me 120 också. Jag tänkte idag trimma honom med lite galoppbommar och känna att knapparna finns och att framåtbjudningen stämmer. Även korta upp honom för att han ska bli spänstigare baktill. Avslutning blir nog att bara skritta ut i omgivningen i ca 25 min och bara njuta av denna underbara dag med SOL :)
Söndag: Tävling på Södertälje 110. Årets första tävling, tagga!

Min Gammla Häst Hubert jag hade hela 2010 och tävlade. Är nu tillbaka hos sin ägare.

Uteritt mitt i snöfallet!

Ja perfekt tajmat kan man väll inte direkt säga att det var. Jag slutade vid lunch idag i skolan, och var ute på Runsten vid 1 tiden. Jag kände för att sticka ut lite i skogen och bara låta honom få galoppera av sig, då han gick hårt dressyrpass igår med min medryttare. Vi sadlar och precis när ja går ut från stallet är det helt vitt i luften. Haha men lite snö har man väll aldrig dött av. Vi drog iväg och hade det väldigt trevlig med mycket galopp i backarna :) Glad häst som jag tror är taggad inför söndagens tävling i Södertälje.

Resten av dagen ska spenderas med först lite chill hemma för att sedan möta en kompis och titta på Hockey i globen, hejaheja dif. Direkt efter ska ja se på bio me lite vänner inne i stan. Blir en skön fredag.


Stall Runsten Equestrian

Ja det kanske är lite intressant för dem som inte vet vad Runsten är för ett stall att veta lite mer? Jag har alltså min häst Wille uppstallad där och har haft mina hästar där i cirka två år nu. Det är en anläggning som är väldigt bra i mina ögon och jag tycker att det sköts på ett bra sätt. Vi har olika stallar med säkert runt 50 hästar tillsammans på gården. Vi delar på ett stort ridhus cirka 30¤80 m stort och eventuellt ett till ridhus är på gång. Vi har skrittmaskin och horse walker. En fälttävlans bana som jag galopperar på mycket under sommartid. Två st stora hoppbanor på gräs och en paddock med ett hur bra underlag som helst, samma som i ridhuset.
Ja det finns alltså en hel del resurser. Jag tycker personalen är bra och hjälpsam. Jag känner mig alltid trygg när jag är på resande fot utan häst och de tar hand om mina hästar. Vilket är ett måste för mig och mamma!. Tack Runsten för att ni gör ett bra jobb.

www.runsten.com

Skrittmaskin är skönt ibland.

Idag var det en sån dag då Wille bara går i skrittmaskinen i cirka 45 minuter. Och övriga personalen på runsten tar hand om honom och fixar. Alltså en helt ledig dag för både mig och min medryttare. En skön dag som har spenderats med lite gym efter skolan och tittat på hockey hemma hos en polare ikv. Imorgon tänkte jag blogga lite extra:)

Strålande Sol, Underbart skönt

Ja vilken härlig dag i stallet. Var där på förmiddagen då jag bara behövde vara i skolan en halvtimme vid 10 tiden och ha utvecklingssamtal. Simon min skolkompis hängde med ut och det var väldigt soft. Ja solen piggar verkligen upp än och ger en motivation till att åka ut och göra ett kanon ridpass. Idag var fokus markarbete och Wille skötte sig utmärkt. Bland annat jobbade vi med en bomserie som var lite upphöjd vid varje kant med sockerbitar där vi värmde upp i trav. Sedan även 2 bommar helt på marken med cirka 16 meters mellanrum, där jag kortar upp eller länger galoppen mellan. t,ex, rider en gång 5 galoppsprång och andra 6. Väldigt bra övning där man får bekräftat om man klarar av att korta och länga hästens galopp på ett bra sätt.  En övning man helt klart kan göra varje dag. Efter det hoppade vi ett par kryss på diagonalen och bytte galopp och mest försökte få honom följsam och glad.
Sedan körde jag tillbaka Simon till skolan och nu sitter jag hemma och undrar hur ja ska spendera resten av kvällen. kanske gymma lite, senare ikväll ska ja hjälpa min brorsa att flytta.

Wille

Sommar, du är välkommen!

Jaa nu är det fan dags för sommarn att börja stiga in tycker jag. Rida ut mer, galoppera över de stora fälten, utomhussäsongen och bara njuta av livet med sin häst! 

Känner på mig att det kommer bli en kanon sommar faktiskt :)




En lugn dag för mig, en dressyr dag för wille

Är inte i stallet idag då min medryttare är där och rider. Min medryttare är en lite äldre dam som är intresserad av dressyr. Hon rider väldigt bra, vilket passar super då hästarna får en väldigt allsidig träning eftersom vi rider och tränar på helt olika sätt. Tror inte hästarna klagar över det:) var skönt i skolan idag och gymmade lite efteråt med ett par skolkompisar. Nu ska jag ta mig hem och tare lungt bara!

hare bra! ;)


en av hästarna myser med boxgrannen:)

Varför började jag rida?

Tror säkert många är intresserade av att veta hur det kommer sig att just jag började rida en gång i tiden. Jag har inga hästkunniga i min familj. det var helt och hållet jag som tog beslutet själv. Vi backar bakåt i tiden lite grann. Jag var 6 år och bodde som sagt i sköndal med en helt vanlig familj. ingenting kretsade runt hästar. av någon anledning köpte mina föreldrar ett sommarställe i småland. Det var inte bara ett litet sommarhus utan en stor gård med jordbruk. marken brukade våra grannan som hade kor samt hästar där. mina föreldrar har alltid gillat djur och naturen och därför köpte de gården. jag och mina brorser älskade det. vi spelare fotboll och sprang runt på gården på sommrarna och hade det underbart. springa längst åkrarna var en härlig känsla när man var i den åldern, gå ner och fiska vid sjön på kvällarna och bara njuta utan tystnaden. Men jag fick också ett till intresse som inte de andra brorserna fick. Djuren!

Jag tyckte det var väldigt kul att titta på dem och en dag sa grannarna om jag ville rida?? Självklart ville jag testa och jag blev "fast" helt enkelt. Jag ville fortsätta och började på Enskede Ridskola vid 6 års ålder. Höll på tills jag var cirka 10 år och därefter fick jag egen ponny. På den vägen är det. Aldrig trodde jag att jag skulle sitta i denna sits idag. träffade även min allra första ridlärare i sommras Lisa som jag hade på Enskede. och hon sken upp när hon fick reda på att det var mig hon såg helt random på runsten. Hon såg mig hoppträna en av mina hästar och kände sig lite stolt tror jag:)

Det var väldigt kul, hon lärde mig allt från början och det är jag tacksam för.




Hoppning utan häst

haha jag hoppar 120cm hinder ;)



filmare: Michelle Lundh (http://mittridliv.blogg.se)

Svar på ett par frågor :)

hur stor är hästen?

Willomaar är ca 173 cm i mankhöjd

Hur gammal e du?

jag är 18 år och född 93.

ska du till söderby om en månad?

nej. Nästa vecka åker jag till södertälje och tävlar sen v.14 tävlar jag på hemmaplan, Runsten.
Det är de närmaste 2 tävlingarna.





Willomaar

Willomaar e:Landlord är född 2003, 173 mankhöjd och är en väldigt trevlig och arbetsvillig häst. Jag köpte honom i maj 2010 av en tjej  som jobbade hos Pontus Westergren. hon kände att hon inte ritkigt han med Wille och jag provred och tyckte allt kändes bra! Hoppade bra med en bra kapacitet. Vad jag vet har han gått 110 rundor innan jag fick honom och jag nollade ganska snabbt både 110 och 120 på honom.

Fokus nu har varit mycket träning för att bygga upp honom. Eftersom att han är en stor häst behöver han mycket muskler för att orka ta sig an de stora banorna! Jag har haft honom runt 10 månader nu och känner att allt börjar hamna på plats mellan oss och jag vet knapparna på honom. målet denna säsong är att avancera och bli stabila i 130 klasserna och åka på många roliga meeting och ha kul tillsammans. 
 
Något speciellt ni vill veta om Wille ere bara fråga på!


Livet utanför Stallet!!

Jaaaa jag är ju inte bara i stallet hela dagarna även om det känns så, och att mina polare tycker det! Vi lämnar hästarna nu då bara några minuter!!!:) Min mamma bor i Hammarby sjöstad och pappa i sköndal. Det är i Sköndal jag vuxit upp och har mina allra närmaste vänner. Frågar man dem så gör ja fan inget annat än är i stallet! men under nästan hela mitt liv har jag alltid sysslat med andra sporter samtidigt. fotboll,innebandy, och hockey. Jag älskar att röra på mig och träna. Jag får motivationen att hela tiden vilja bli bättre och inte stanna kvar på samma punkt.

Men har nu bestämt att satsa fullt ut på hästarna och skolan. Det är ju ändå det jag vill allra helst. Leva och jobba med hästar på heltid efter gymnasiet, vilket mina föreldrar står bakom mig om också !

Jag har en familj med mamma, pappa och två st storebrorser, Claes född 1990 och Petter 1988. Claes jobbar på heltid hos Agria Djurförsäkring just nu och Petter är Basket spelare i 08 Sthlms A-lag samt pluggar. Han har bland annat bott i USA och spelat collage basket.

Jaja nu ska jag ut och göra lite stuff med Mammson sedan blire stallet och rida en sväng! tänkte rida ut och bah chilla lite. Blir nå bra och det kommer säkert en uppdatering ikv! Har ju lite press på mig nu när sjävaste TYSON läser min blogg haha:)
Hare fint alla ciaoooo



Icke ridklädd Akke:)

Ingen tävling för min del idag!

Skulle iväg och tävla idag i Botkyrka . Var skit taggad och skulle starta dagens sista klass vilket arrangörerna trodde skulle börja runt 2 tiden iaf. Vi kommer fram och de snackas om att allt har fördröjts och att sista klassen skulle bli ännu senare. jag hade typ också sista startnummret så skulle alltså startat riktigt jävla sent idag. och sitta där i 4 timmar va vi verkligen inte sugna på, plus Mamma ska ha gäster hemma här ikväll! Vi åkte helt enkelt hem till runsten och jag red ut en sväng. tur att det bara tar 20 min att köra till botkyrka från stallet.

Var en riktigt fin dag idag och vad är då inte härligare än o rida ut med sin bästa vän och bara relaxa! Tur att det blir tävling redan nästa helg i Södertälje, är riktigt taggad på denna säsong.

Restan av kvällen ska spenderas med kompisarna. vi ska ha det lite trevlans vilket behövs efter en lång vecka med stalltjänst på Berga!

Tänkte skriva lite mer om mig imorgon och är det något speciellt just du vill veta, tveka inte att fråga. För er som inte riktigt kan hålla er till imorgon läs gärna denna artikeln www.sporthasten.se/artiklar/utan-mamma-funkar-det-inte ,som skrevs i maj 2010 och handlar om mig och mitt hästliv!

 




Laddar inför morgondagen!

Imorgon ska jag köra årets första tävling med Willomar. Är riktigt taggad faktiskt! Blir en mjukstart på 110cm på botkyrka ridsällskap. Får hoppas att man presterar som man förväntat sig. Nummer ett för att ge sig en ärlig chans kanske är att gå och lägga sig? Haha godnatt folket! Imorgon uppdaterar jag om hur det gick ;)


Axel "Akke" Wenehult

Happpp då satt man här helt plötsligt med en blogg utan att ha någon aning om det, men det är inget att vara deppig för:) Michelle och Janina (skaparna) har redan typ presenterat sig så till mig!!

Axel Wenehult är mitt namn, född 1993 från stockholm. Går andra året på Berga Naturbruksgymnasium och är uppvuxen i söderförorten Sköndal,  Det fanns ingen koppling mellan min familj och hästar när ja var mindre. När jag var 6 år ville jag börja på ridskola helt plötsligt och blev "fast".

Mamma tyckte om att jag gillade att rida och har alltid drömt om att köpa en ponny vilket vi gjorde när jag var 10 år. Har haft ett par st ponnies men gick upp till stor häst redan som 14 åring, då jag idag är ungefär 2 m lång (!!) Jag har både ägt hästar och ridit/ tävlat andras hästar. Idag har jag en helt egen häst som heter Willomaar och är 8 år gammal e:Landlord. Vi köpte honom i maj månad och då hade han startat upp till 110 klasser. Vi har redan hunnit nolla 120 i sommras och tävlat upp till och med 125/130 samt startat i Falsterbo Horse shows Amateur tour där jag blev inbjuden! En häst jag verkligen tror på och vill utvecklas med i många många år.

Letar även just nu efter en till hopphäst, då jag alltid haft 2 hästar i ett antal år nu, vilket ger mig mer ridtimmar i sadeln och rutin. JOO föresten så har jag stått uppstallad med hästarna sedan runt 2 år tillbaka på Runsten gård www.runsten.com där jag trivs riktigt jävla bra. jag tränar för Piia pantsu varje gång hon åker från skåne till runsten för att ha träningar och jag tycker hon är super! brukar även träna helgkurser för personer som Pontus Westergren och Lennart Lindelöw!

Det var lite om mig och mitt liv med hästar, nu tror jag ni fått en liten inblick om vem jag är? Haha! Hoppas ni fortsätter läsa min blogg i framtiden - jag ska försöka blogga ofta i alla fall och måste för det första få massa tips från coachen om allt detta med bloggandet. Verkar ju vara massa regler man ska/man får inte! hahahaha. Intressant blir det..


Busiga ponnyryttaren!

Tjenare, jag som skriver här heter Michelle Lundh! Haha, jag och Janina bestämde oss för att göra en blogg till Axel. Han har länge sagt att han ska göra en, men tar aldrig själv tag i saker - så vi fick göra det åt honom ;) Nu får vi bara hoppas på att han fortsätter att skriva här! Vi gjorde bara en snabb & tråkig design som startdesign, eftersom vi inte ens vet om han kommer fortsätta blogga.

Vi får hoppas att han skriver om sina träningar, tävlingar, hästar & givetivst om sig själv i nästa inlägg? Wihi. Det här kommer bli galet kul. Så.. nu ska jag berätta för honom att han har en blogg - som han MÅSTE skriva i.

Passar på att länka till mig själv, om den här bloggen någon gång blir känd så vill jag vara den stolta skaparen. moahhahahahahahaha! http://mittridliv.blogg.se (michelle) & http://janinaochian.blogg.se (janina)


det är altså vi som vart så otroligt busiga ;)

RSS 2.0